Bilköp och badmys!

Började dagen med att dra ner till furran för att möta upp dottern som sovit hos en kompis. Blev kvar i typ två timmar och barnen badade glatt fast solen lyste med sin frånvaro... :)

När maken kommit hem for vi för att titta på bil. Vi bestämde att vi köper en gammal volvo och har den ett år eller så till billånet på den andra är betalt, då ska vi tänka till vad för bilar vi behöver och ska ha & eventuellt då låna till. :-) NÖJD! Vi hittade en gammal Volvo V40, provkörde, prutade, köpte och körde hem. Så nu har jag bil!!! :) Så skönt får jag lov att säga! Inte är den vacker och inte går den som en racerbil, men den startar, går framåt och tutan funkar. Vad mer behöver man...?  Den luktar lite funky så i morgon ska jag ställa en burk med ättika och gurkskivor i den. Det borde suga upp äckellukten. (röklukt)


Min nya "pärla"

Blev lite pengar över efter att vi sålt kangoon också, så lilla bilen ska få lite nya högtalare och lite annat piff. Sen blir det nog bra! :D

Ses annan dag!


Solsken och biljakter...

Inte fullt så dramatiskt som det låter. :)
 Solen har skinit på oss i flera dagar nu. Jag har såklart jobbat... 29 grader visade tempmätaren i bilen på vägen hem i eftermiddags. Det är VARMT! I morgon är jag ledig och såklart ska vädret bli sämre igen. Pilutta också! :(

 Biljakt... Ja, vi letar ju ny bil. Från att ha varit stensäker på vad vi skulle köpa för bil så är allt nu omkullkastat och omvärderat... SUCKA! Så jag surfar runt som en blådåre för att hitta nåt lämpligt. Vi åkte in en sväng till stan och kikade runt lite i bilhallarna, men inget klockrent hittades. Buhuuuu...

 Hann med att bada på furran med ungarna en liten stund mellan jobb och biljakt idag. Det var underbart skönt! Tindra är ju ett vilddjur i vattnet, men Mattis är lite mer svårflörtad. Han måste bli nerblött ordentligt innan hann släpper loss. Det är ju "sättekallt" enligt honom. Efter han blött ner sig (läs: mamman blött ner honom) så hoppar han gärna i från kanten och "simmar som en krokodil". När vi skulle åka från furran för att gå på biljakt så fick Tindra stanna kvar med kompisen och bada vidare. Vilka underbara männikor det finns! :D Tindra var helnöjd och det slutade med att hon minsann sover över hos sin kompis i natt. Fick alltså träffa henne hela 2 timmar idag. Det var ju trevligt... :( ;) (saknar min lilla gumma lite) I morgon ska jag möta upp dem på badet och såvida vädret inte blir alldeles skitpiss så stannar vi nog där ett tag och njuter! :)

Ses annan dag!


Vänner...

är den familj man själv har valt.
 Kloka ord och så ser min verklighet ut. Jag står mina vänner närmre än den familj jag är född in i. Trots att jag antagligen skulle göra nästan vad som helst för de mina, så blir det ibland bara så jäkla uppenbart att den känslan är enkelriktad. Tragiskt, men sant.


Igår firades det midsommar...

Och i år gick vi faktiskt ner till firandet nere i byn och dansade runt stången och allt! :) Ungarna tyckte det var roligt och jag är glad att vi kunde bjuda på lite härlig svensk kultur! :)
Kvällen spenderades på kaptensgatan och ungarna fick gå på skattjakt, äta massa mat och JORDGUBBAR med grädde... Så galet gott i sin enkelhet...

Tänkte bjuda på lite bilder:


Underbara, vackra Tindra!


Dans runt stången


En ordentlig skock ungar hade vi med oss...


Dags att äta!


Mumsiga jordgubbar!


Jag & Mattis

Måste få fatt på Marias kamera! Är ju mest den jag fotograferade med och de bilderna är ju mycket bättre! Såååååååååå trött på min kamera! :(


Planerar kalas...

Dottern fyller ju år om en månad, så det känns lika bra att börja planera inför både barnkalaset (som hon ska ha ihop med kompisen Thea) och familjekalaset. Barbietårta är ju, som jag skrivit fuörut, beställt och det ska jag ordna till båda kalasen. Ska beställa sugarpaste och färg på Gunillas Tårtverk hade jag tänkt.

En sån här tårta hade jag tänkt göra:

Bild lånad av ME som har en underbar instruktion i sin blogg för såna som jag som inte riktigt kan...

Sen ska man försöka hitta lite trevliga dekorationer också... Gissar att tjejerna vill att allt vara vara så bubbelgumsrosa som det bara går... Stackars de pojkar som är bjudna... ;)
 Hittat en sida med trevliga dekorationer, ballonger och annat smått & gott. Barnkalset.se heter den. Där finns grejer för nästan vilket tema man vill ha... :) Toppen, så slipper man åka runt halva stan för att hitta det man letar efter.


Frågade Tindra efter vilka hon vill bjuda och när jag skrivit ner dem så inser jag...14 BARN...och det innan Thea hunnit lägga till de hon vill bjuda som kanske inte Tindra tänkt på... Huvva!

Sitter på jobbet

och funderar på vad för fyndigt jag ska skriva om nu då...?
Läste en kul blogg om att vara så fett ägd av en 2-åring... Satt och smålog lite för mig själv och insåg snabbt att jag inte borde le åt det alls... Jag är precis lika fett ägd av min 2-åring. Och av min 6-åring också för den delen... Hihihi... De vet minsann hur de ska dressera sina föräldrar. Undrar varför det är så? Hur stora suckers är vi föräldrar som låter oss manipuleras av små barn? Nåja, så länge det inte handlar om livsviktiga saker så låter jag de små monstrena hållas. Det finns viktiga och det finns mindre viktiga strider att utkämpa och det gäller att väljá vilka av dem man ska utkämpa med omsorg.

Sålde Kangoon idag förresten. Kul att den blev såld och kul att köparen inte prutade mer än en tusenlapp. Så nu är jakten på annan bil i full gång! På måndag ska dessutom volvon lämnas in för att fixa den snygga repan jag gjorde längs hela högersidan. Om vi inte har hittat bil innan dess kan det bli rejält knivivt och trixigt kan man säga... :D Försäkringen betalar iofs 75% av kostnaden om vi hyr en bil, men jag undviker gärna den kostnaden...


Vår trädgård förändras i år...

Herrejäklar vad mycket vi gör i trädgården i år. River gammalt, gräver, flyttar och har oss. Idag flyttade vedboden in i carporten. De har förut stått på baksidan och fick lyftas ut med kranbil, modifieras och sedan köras in i carporten med truck. Men det var såååååååååå värt det! :) Det blev så rackarns bra! :D

Före:


Flytten:


Efter:


Målad och något förminskad är den, men det är samma bod! :)


Framsidan har fått sig ett lyft det också! Rev väck gamla ruttna slipers, sen kom en kille med lastbil och grävde bort den gamla häcken och släntade av. Vi satte ny häck och stenlade utanför. Skitsnyggt! Altanen delades och lades på bättre sätt. Så nöjd! :)

Före:


Efter: (nästan klart)



Det är så roligt att få göra trädgården fin!!! :)



Kungligt bröllop

Jaha... Så har då kronprinsessan fått sin prins från Ockelbo... Kul för henne. Kul att solen sken. Kul att de älskar varandra. Kul att det var ett fint bröllop. Jättekul att 25 frisörer hade fixat hennes hår. (hur mycket hår har kvinnan?)




 Men alla bröllop är väl fina? Man får hoppas att de allra flesta som gifter sig faktiskt älskar varandra? Whats the big deal undrar jag???
 Miljontals kronor har vi skattebetalare betalt för detta ståtliga bröllop. (Minst 7 miljoner kostar bara säkerheten runt detta arrangemang.) Helt ärligt hade jag hellre sett de pengarna användas till de svaga i samhället. Det finns en hel del människor i detta avlånga land som kämpar för att ha mat på bordet ikväll. Finns en hel del som inte ens har nåt bord att ha maten på, än mindre ett hem att ha bordet i...
En del barn i detta land går faktiskt och lägger sig hungriga ikväll. Så ja, jag har svårt att se när det läggs så abnormt mycket pengar på ett bröllop!

Monarki anser jag är förlegat och bör avskaffas. Vilket trams! Ååååh, de ger så bra publicitet för vårt land... Jösses säger jag bara... Monarkin kostar ,mer än den smakar anser jag.

 Ses annan dag!


Vill ha ny bil NU!

Har fått tummen ur och lagt ut Kangoon på blocket. #En bra bil, men vad ska jag med en så stor bil till???
Bättre att sälja den och köpa nåt mindre och trevligare.
En från norrköping som är intresserad av den och kommer nu till helgen och kikar på den om jag inte hunnit sälja den innan dess. :) Vore gött att bli av med den!

Min känguru!

Bestämt mig för vad jag ska köpa för bil. Det blir en seat ibiza. Årsmodell -00 till -02 nånting. Fyrdörrars måste den såklart vara och helst inte gått en hemskans massa mil. Kan man hitta en sån för rätt pris tro? Ja, det kan man! Hittat en som jag vill ha! En -01 som gått 7900 mil. Vill typ åka och köpa den NUUUU!!!


Seaten jag vill ha

Vi får se hur det blir!

Volvon ska i alla fall lämnas in för lagning den 28:e. Råkade ju repa hela sidan på den när jag körde på blomlådan hemma. (dumt, men jag såg den fan inte) Vill ju gärna ha fått sålt kängurun och köpt mig en seat innan dess. Håll tummarna! :D


ALV

ALV besök avklarat! Barnen har haft det helt underbart! Pippi, Emil och gänget! Populärt kan jag lova! :) Regnet pissade ner större delen av dagarna, men det var inte värre än att vi klarade oss med regnkläder. Och så länge man har roligt så kan vädret inte dämpa humöret på en bunte galningar som oss!

En sväng till gränna och visingsö blev det också. Remmalag runt ön för att se lite av de gamla sevärdheterna. Träningsvärken rune fick man i ena benet som minne av att försöka klättra upp i tornet på kumlaby kyrka... Hihi... Kom dock inte hela vägen upp för min höjdskräck satte P när vi bara hade två trappor kvar. :)
 Kumlaby kyrka

 Remmalag

En himlans trevlig semester blev det! Ska se om jag kan lägga in lite bilder vid tillfälle.

Ses annan dag!


Stiltje...

eller ja, nästan...
 Vedboden blev inte flyttad igår, han med kranbilen fick förhinder. Surt! Så nu väntar vi på att han ska få en lucka i sina planer och kan hjälpa oss att flytta den. Saker och ting blir liksom stående utan att vi kan göra så mycket när boden står kvar där den står. Så trist att stå och stampa!!!

 Idag skulle jag ge mig på att högtryckstvätta väggarna i carporten. Men HOPPSAN nästan all färg flög ju av! :-O  Jaja, bara att kämpa på och se till att all lös färg kom bort. Vill ju inte måla över löst sittande färg...
 
 Jenny kom över en stund med Emilia, så jag fick lite paus från carporten. Ungarna busade runt i trädgården ett par timmar medan jag och Jenny snacka gojja och njöt av att det faktiskt är sommar! En bra bit över 20 plusgrader idag och strålande solsken! :)

 När Lasse kom hem for vi till Torup och köpte färg till carporten, penslar, ett par tryckta trall och en ny trädgårdsslang. (den gamla fick "punka" idag och jag fick ofrivilligt en vattenspridare) 

Sen hem, grilla burgare, bada barn och slappa lite. Varit en underbar dag!

Ses annan dag!


Idag ska vedboden på flygtur...

Ja, minsann. Idag kommer en kranbil och lyfter vedboden. Den ska lyftas över carporten och ställas på uppfarten. Sen ska Lasse flytta in den i carporten med en truck. (inte idag, jag ska hinna måla den först) Det kan nog bli spännande att titta på denna flygtur! :)

 Idag ska Tindra få cykla till dagis. Hon älskar verkligen att cykla! :) Sen ska jag till jobbet i 3 timmar. Gött pass! :D Resten av veckan är jag ledig och då har jag en del trädgårdsarbete att sysselsätta mig med! :)


RSS 2.0