Utmaningen dag 3 - mina föräldrar

Min pappa heter Gert. Han föddes i jönköping den 9:e november 1952. Han hade vad jag har förstått en ganska våldsam uppväxt med en pappa som slog när argumenten tröt. Pappa fick tidigt lära sig att en man visar inte känslor, han gråter inte och han är hård... Ja och sån är väl min pappa utåt sett, men han är den som alltid ställer upp när man behöver och innerst inne är han snäll som en kattunge. Han skäller mer än han biter kan man säga... :)

Pappa och jag när jag var bebis 1976.


Mamma och pappa 1976


Mamma heter Carina och föddes den 21 juni 1957 i jönköping. Hon är född i tvillingens tecken och ibland märks det väldigt tydligt...
 Mamma jobbar som undersköterska precis som jag, höll på med hästar när hon var yngre och hon är en ganska sällskaplig prick. En ganska glad människa skulle man kunna säga.

Mamma och jag när jag var bebis

Utmaningen dag 2 - Min första kärlek

Missade igår... Sorry för det...

Min första kärlek alltså. Oj, jösses...ska man komma ihåg det? Hmmm... Allra första kärleken måste varit grannpojken Jesper. Jag var väl 4-5-6 år eller nåt ochv brukade leka mamma, pappa, barn. Vi gjorde minsann barnen också vill jag minnas... :D
Allra första helt riktiga och besvarade kärleken kom först när jag var 19 år. Innan dess hade jag väl en del crushes, men aldrig nåt allvarligt. Patrik och jag var tillsammans i ett halvår. Allt var bara sådär löjligt perfekt liksom... Hans bästa kompis var ihop med min bästa kompis, sommarliv, inga bekymmer... Sedan flyttade han till filipstad för att plugga, blev kär i nån annan och då var vår saga slut... Fy, fan vad krossad jag var då... Känns fortfarande jobbigt att tänka på, så jag skriver inte mer om det. Det är historia...

Utmaningen: Dag 1 - Om mig

Jaha... den var ju lätt. En inlägg om mig... Var börjar man då?

Föddes i Ystad den 14:e augusti 1976. Är således Lejon. Och det märks...
 Tror inte att jag var särskilt gammal när vi flyttade därifrån, så mitt språk har inte förstörts med Ystaddialekt. ;) Flytten gick till Halmstadtrakten. Andersberg först och sedan Kvibille. I kvibille brukade jag roa mig med att spana under ett staket när killarna spela fotboll...har jag fått berättat för mig... :D
 När jag var strax under 2 år blev jag storasyster. Sandra kom till världen. Ett litet yrväder... :) I motsats till mig som faktiskt var världens lugnaste unge. Det ändrade ju sig sen... ;)
 Sen flyttade vi till Åled. En styck lillebror fick jag samma år som jag fyllde 7 och började skolan. I åled bodde jag till jag var 11-12 år. När mamma & pappa skiljde sig, så valde jag att flytta med mamma. Till Oskarström flyttade vi då. Under skolåren var jag den lugna, som inte hade många vänner utan mest var för mig själv. Ännu ensammare blev jag när vi hade flyttat till Oskarström...
 När jag var 15 år tröttnade jag på hela mitt liv i Oskarström...och flyttade hem till pappa. Fyllinge blev starten på ett helt nytt liv. Jag fick vänner, hade roligt och LEVDE.
 Åren efter det var en kaskad av tokigheter, upplevelser och både kloka och extremt okloka val. :) Precis som ungdomen ska vara...
 Flyttade hemifrån med bästa kompisen Linda samma år som jag fyllde 20. Gick fortfarande på gymnasiet (omvårdnadsprogrammet) och livet lekte. Blev kär ofta och mycket, men inga seriösa förhållanden. Jag var en fri och rastlös fågel. Flyttade till Vallås efter ett tag, sen till rotorp och sen vidare till Oslo. Dit flyttade jag med en annan kompis och det var en mycket lärorik tid. Jobbade heltid på ett sjukhem, festade som blådårar, blev kära som klockarkatter...och flyttade hem igen...
 Sen följde ett antal år i Halmstad. Singel och partyliv kan man väl säga... ;) I huset som gud glömde... :D


 Precis innan jag fyllde 27 år träffade jag Lasse. Mannen jag lever med och som är pappa till mina barn... På en camping i Unnaryd... Vad är oddsen för det? ;)

Idag lever vi i Oskarström. Hålan jag hade lovat mig själv att aldrig nånsin bo i igen. Jag är trygg, jag mår bra, har vänner som jag älskar... Precis det liv jag aldrig nånsin trodde att jag skulle ha.

Vem är JAG nu? En pratglad tjej. En tjej som kämpar till döden för sina barn. En tjej som har väldigt svårt för närhet och att släppa in nån hela vägen in i hjärtat och kan ha grymt svårt att uttrycka känslor och visa mig svag. En tjej som gillar att ha roligt, men som avskyr att städa...


Nominerat maken till grabbplanet...

Kunde inte låta bli att nominera honom till grabbplanet med Mix Megapol. :) En resa till Toronto hade väl varit trevlig för honom? :)

Min motivering: 

Jag vill nominera min make till grabbplanet, då det verkligen är nåt han skulle uppskatta. Han sliter hårt i vardagen med sitt stressiga jobb, tokiga barn och arbetslösa fru. :) Han gnäller sällan och gör alltid sitt bästa för alla i hans närhet.
Här hemma håller han på Luleå hockey (galning, han borde begripa att HV71 är bäst) och jag vet att en NHL-match antagligen skulle få honom att le så att huvudet nästan klyvs horisontalt...

Ta med min man. Han förtjänar det.


Utmaning!!!

Hittade en utmaning inne hos Åsa, som jag kände att jag bara måste stjäla. I 30 dagar ska jag blogga varje dag och varje dag har ett eget ämne:

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


Och just det ja...

När man beställde kamin så fick man en robotdammsugare för en billig peng. Så det ska jag också ha en! :)


Även om den inte är en av de bästa robotdammsugarna såklart, men tar den bara det värsta i hallen och köket när man är på jobbet, så är jag nöjd. :)

Kamin beställd!

Det blev inte nån av de kaminer som jag var sugen på... :) Vi kompromissade och kom fram till en kamin vi båda gillar. Dessutom var den galet billig just nu! 11.900:-
 Inte en fyrkantig som jag ville ha, inte en rund som Lasse ville ha....utan nåt mitt emellan. Och NÄTT, det var viktigt för mig att den inte äter upp hela rummet...


Termatech TT40

Den får det bli! Nätt, men en vikt på 175 kg. Täljsten såklart. Blir nog bra tror jag! :)I källaren blir det en ny kassett. Det blir en i gjutjärn. 90 kg gjutjärn. :)
 Det är precis den jag ville ha, så jag är nöjd! :) Gillar verkligen utseendet på den.

Roslagsspisen "lilla fyrkanten"


Kassetten i källaren kommer bytas ut relativt snart, men kaminen i vardagsrummet blir inte installerad innan jul. De har för mycket att göra. Lasse och Måns ska riva ut den gamla kassetten i källaren, så att allt är redo så fort de får minsta lucka på eldabutiken att komma hit och sätta dit nya kassetten.

Kommer bli såååå bra! :)

Letar kamin...

Vi har ju en kamin i källaren. Tack vare den har vi sluppit ha på värmen på vintrarna. Murstocken går upp mellan kontoret och varagsrummet och är varm ett bra tag efter man slutat elda.  Det har sparat oss många sköna slantar under åren och det är ju roligare att lägga pengar på annat än värme. :)
 Nu har dock kassetten i kaminen där nere gjort sitt. Den är gammal och plåtarna har gett upp. Laga går kanske, men det känns inte lönt på en så gammal kassett. Förra vintern lagade vi "armen som går mellan dörr & spjäll" och nu är då plåtarna i taket på den kass. Så det behövs en NY! :)
 Maken, tittar på det praktiska, medan jag (såklart) känner att den måste vara estetiskt tilltalande. Jag menar, den ska ju sitta där ett tag och jag vill kunna använda det rummet utan att kräkas över en ful kassett... :)

Den här gillar jag! Lite gammaldags gedigen gjutjärn. I like! Inte särskild dyr heller. Runt 10.000:-
Roslagsspisen Lilla fyrkanten
Lilla fyrkanten


Sen har vi funderat på att slänga in en kamin i vardagsrummet när vi ändå håller på. :) Och där känns estetiken än mer viktig för mig. Det är ett rum vi spenderar mycket tid i! Visst, det är bra om kaminen värmer bra, men helt ärligt, hela ovanvåningen kan man värma upp med tio värmeljus, så det känns som att en kamin inte behöver ha värsta grymma effekten och femtioelva fläktar för att räcka till... :)  Täljsten vill vi dock ha båda två, för det är så gött att kaminen då värmer ett bra tag efter man slutat elda... Dessutom tycker jag tälstenskaminer är mycket snyggare! :)
 Jag vill gärna ha en "platt" kamin som inte är för djup. Så fyrkantig som möjligt helst. Finns det många såna? Njae... Jo om man vill lägga runt 40.000 på en kamin så, men annars är utbudet rätt litet på kantiga kaminer. Dessutom bör den helst inte väga alltför mycket (under 300 kg) då vi inte vill att kaminen ska braka ner i källaren... ;)
 Sen har vi ju det faktum att jag helst inte vill ha en likadan kamin som 18 till i området har, för det tycker jag är trist.
 Jag och maken har varit runt och kikat lite. Hittat ett par favoriter. Lasse gillar Contura 520T. Den är rund. Om vi prompt ska ha en rund så kan jag gå med på denna... Kostar runt 19-20.000:-

Contura 520 T
Contura 520T
 

Sen är den här rätt ok också. Lite rundad, men ändå inte helt rund. Kostar runt 21.000:-
Jøtul F 274 T
Jötul F274T


När vi var inne på energisparbutiken i stan så hittade jag ett par fyrkantiga som jag gillade. Dock hade då maken reservationer angående de skorstenar som såldes till kaminerna där. Rena grekiskan för mig... Jag kollar, som sagt, mest på utseendet.
Den ena, en Wamsler galant, går lös på 19.690:- pengar.Wamsler Galant

Den andra jag föll för där var rätt lik och från samma märke. Kostar 20.790:-

Wamsler Orpheus

Sen fanns där ju såklart en som var galet häftig, men som också hade ett galet pris! 43.890:- är ett par kronor mer än jag hade tänkt lägga på en kamin. Men jäklar vad fräck den var!

Wamsler Akzent

Ja, herrejäklar, det är en djungel och man måste välja noggrannt! Det är inte ett par gardiner som jag kan byta ut om ett par månader om jag tröttnar...

Men så när jag satt och bläddrade på Eldabutikens hemsida så hittade jag DEN... en kamin som bara är sååå snygg. Platt och annorlunda. en nyhet som garanterat inte halva grannskapet har. Jag är kär. Jag vill ha den. Nu måste jag bara få maken att förstå att denna är den bästa, snyggaste... :) Den elerWamsler Galant vill jag ha!!!  Men helst denna udda skönhet...


Scanspis 62 T
Scanspis 62T

Den här...

är bara så bra!

Till alla barn som överlevde 50-, 60-, 70- och 80 talet
Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten.
Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.
Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.
Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol. bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.
Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det! För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var
tända.
Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!
I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.
Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.
Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som
inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??
Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!
Om du är en av dem så:
GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA'??

TILL ER som tror att GUD vakar över er:
Släng detta i papperskorgen!!
TILL ER ANDRA:
Skicka detta vidare!!

 


Hihi...

Har blivit väldigt förtjust i en  låt... Så jäkla bra.


Sen finns det en annan rolig variant på den... :)

Åh, så snygg....

Sån här lampa vill jag ha i köket! Vem köper en sån till mig i julklapp??? VavaVA???

FL/Y taklampa

VILL HAAAAAAAAAAA!!!

Höstlov...

Barnen är lediga, jag är ledig... Grått och ruskigt ute såklart! Varför skulle det vara nåt annat när vi är lediga och skulle kunna vara ute och hitta på saker...? Jäkla rumpa!!!!

Nåja... På senaste tiden har ja varit duktig och traderat bort en massa av barnens avlagda kläder. 1300:- inbringade det! Tackar för det, åkte till GeKås och brände nästan alltihop... :) Oops!
 Har ju dessutom målat om vardagsrummet alldeles själv! Nu är det vitt, vitt bara vitt! Ääääälskar! Så nu blir an ju riktigt sugen på att köpa lite nya ljusstakar, ljuslyktor och sådär... Beställde visst lite på Jotex idag... Hoppsan!


En stor och en liten sån här:Ett sånt här set:


Och ett sånt här set:
 

Ååååh, det kommer bli så fint!

RSS 2.0