Haft lite att göra idag...

När jag vaknade i morse så kom jag på att det är ju idag pengar kommer in på kontot, inte i morgon. Bestämde mig för att åka in med barnen och handla idag istället för i morgon för att ha det gjort.

 Sen loggade jag in på a-kassan för att se om de fått in mitt arbetsgivarintyg. Jodå, det har kommit in, men jag hade också blivit avanmäld från arbetsförmedlingen! I tisdags!!! Vad i helvete.... Snabbt och lätt in på försäkringskassans hemsida för att lägga in om föräldraledighet de dagarna. Vill inte bli nollad i systemet tack...

 Sen in till arbetsförmedlingen med två barn som hade benen fulla med spring, roligt värre... :) Fickparkera i stan med snödrivor och slask överallt är sådär kul kan jag meddela... :( Fick lyfta ut Mattis från fel håll och bära honom hela vägen in till Af för fy fan vad det slaskat därinne!
 Blev inskriven igen (hade tydligen blivit avanmäld för att jag missat ett "öppet hus" och han som skrev in mig tyckte att jag skulle komma på "öppet hus" 10:30 i morgon... Vad säger man?" Vill inte, ni gör ju ändå inte ett skit för mig!"? Nä, man håller käften, nickar och säger att man ska komma...

Vidare iväg upp till flygstaden för att storhandla. Jippie... Tindra sprang runt överallt där inte jag var och tyckte väl att det var onödigt att gå med mamman... :( Mattis var duktig ända tills vi bara hade ett par saker kvar, då skulle han minsann gå själv! *suck* Nåja... Vi fick ju handlat det mesta vi skulle ha i alla fall... :)
Plask plask plask ut till bilen och sen köra hemåt.

På väg hem fick jag i alla fall ett trevligt telefonsamtal! En på jobbet som vill vara ledig i helgen så jag får jobba fredag kväll + lö, sö, må dag. Gillas! :)

När jag kom hem låg det ett brev från arbetsförmedlingen... "Du har blivit avanmäld 23/2-10" Nähä!!?! Vad bra att ni upplyser mig om det TVÅ DAGAR SENARE!!! Helt otroligt dåligt.
Arbetsförmedlingen är bara ett stort skämt. De är nån slags kontrollmyndighet åt a-kassa och försäkringskassa, inget annat. Man är inskriven där för att man måste om man vill ha ut sin a-kassa. Inte fan hjälper de en att få ett jobb eller hitta ett. Det gör man ju själv hemma vid sin dator...


Så i morgon blir det att lämna barnen på dagis 9:30-14:30. Direkt efter jag lämnat dem får jag åka in till stan och gå på Af igen! (ÅH VAD KUUUL!) Sen försöka hinna springa ett varv på stan för att hitta pyjamas till Mattis. Hans pyjamasstatus är minst sagt....förskräcklig. Allihop är för små, trasiga och ja... sunkiga! Han har haft dem lääänge nu! Stackarn... :)
 Sen full rulle till jobbet! Och förhoppningsvis hinna inom hemma och packa med mig lite mat till jobbet... :) 

 

Morotskaka...

Blir det till fika idag... Jag och barnen hjälptes åt att baka. Eller ja...röra ihop en sån där färdig baksats... :) Roligt hade vi i alla fall och gott som sjutton luktar det!
I detta nu pratar Tindra med sin farmor. Hon ska få sova hos farmor och farfar lördag till söndag. Hon blir så glad när hon får vara där. Så roligt! Önskar att jag själv haft det så när jag var liten... :)


Sådär...

Lunch i magen och Mattis sover middag... Kanske dags att ta tag i den där tvätthögen... Eller ska jag ta och passa på att rensa bland Mattis leksaker nu medan han sover... Eller är det elakt? ;)


Slängt ut barnen...

Jaja, lugna ner dig. Jag har slängt ut barnen i trädgården för att leka i snön... :) Skönt att de vill och kan vara ute! Själv får jag väl roa mig med att fixa färdigt tvätten, fixa lunch och sen ta in barnen igen. Tänkte rensa lite bland alla barnens leksaker också! Det behövs verkligen!


Idag har...

Ungarna varit ute i trädgården och lekt i snön. Så skönt nu när Lasse slungat bort en hel del så barnen kan vara ute utan att drunkna i snön... :)
Lillebror Loffe varit här och hjälpt till med att skotta hustaket. Kändes som om det var dags nu liksom. Som han slet! Var så han skakade i kroppen när han var färdig... Det tackar vi för! :) Och det enda han ville ha som "betalning" var middag och lite öl nästa lördag... TAGET! :D
Så nu ligger det drivor med snö i trädgården igen. Lasse & Loffe ska låna mammas rejäla snöslunga för att få bort det mesta från husväggarna. Och så passar vi på att göra en "rumplappsbacke" på baksidan, så ungarna kan åka lite utan att vi behöver ge oss iväg hemfrån... :) Toppen, för då kan jag få gjort lite inne samtidigt som de är ute och roar sig i snön!
Under tiden taket befriades från snö så passade jag på att befria köket från disk och annat skit på köksbänkarna. Skönt att få undan lite där. Fattar inte varför allt alltid hamnar på köksbänkarna...? Och himla trevligt att svägerskan var här och höll mig sällskap och roade Mattis. :)
 

Och så här fint...

blev Mattis rum när vi hade satt upp vår födelsedagspresent till honom...Nähäää... nu ville det inte laddas upp fler bilder... Försöker igen senare...

Har ju glömt...

lägga upp lite bilder från Mattis 2-årskalas! :)

Goda muffins med frosting.


En ful och ganska äcklig tårta, men Mattis var nöjd! :)


Paket är kul!


Födelsedagsbarnet! :)


Längtar...

ja, längtar gör jag väl egentligen alltid efter nånting... Men nu pratar jag om en sån där längtan som man bara inte kan ignorera och som egentligen är ganska lätt att göra till verklighet... Jag längtar efter ett tredje barn. Det saknas en liksom på nåt vis... Min kropp är definitivt inte klar med graviditet och barnafödande trots att det sliter hårt på den. Den här längtan har gradvis vuxit fram i mig de senaste 3-4 månaderna och nu bara kan jag inte ignorera den längre eller försöka bortförklara den och förneka den. Att det poppar upp folk i min närhet som ska ha barn snart gör definitivt inte min längtan mindre...snarare gör det den outhärdlig... Den blir så upptryckt i ansiktet på mig hela tiden och jag blir sämre och sämre på att hantera den...
 Maken tror att det enbart beror på att någon i min närhet "kommit ut" med att hon är gravid. Känner han mig så dåligt att han tror att jag är så lättpåverkad? Han pratar bara om hur smidigt det är med två barn, pratar bort det helt eller helt enkelt ignorerar mig när jag pratar om att jag vill ha en till... Och det sliter sönder mig fullständigt!!! :(
Att den satans hormonspiralen gör att jag har konstant mensvärk och ömma bröst gör saken ännu värre. Att gå omkring med "gravidsymptom" och veta att det bara är lureri tar hårt på mig det också. Så spiralhelvetet ska väck. Det är bara att inse, jag tål inga andra hormoner än mina egna och knappt dem ens. Satte ju in den för att få minskade blödningar och värk vid mens, men jag vetifan om det blivit nåt bättre. Blöder nu relativt ofta, typ 1 gång i månaden och jag blöder rätt rejält. Ont har jag också även om det är mindre vid just mens. Nu är värken utspridd konstant istället, så jag har aldrig någonsin inte ont... Nog bättre att bli fullkomligt utslagen 1 gång var 3:e månad som vanligt istället.

Vet inte riktigt hur jag ska hantera allt det här. Mår riktigt pissdåligt emellanåt och vet inte om jag kan gå vidare utan att bli bitter...
 Visst finns det väl saker som talar emot ett tredje barn, men inga saker som är så stora att de är oöverkomliga enligt mig.

 
Hur kan man inte vilja ha en till sån här...?
Sönderriven näsa...

Hade ju lite bråttom när jag hämtade barnen på dagis idag. (skulle ju til bvc) Missade att Mattis fått sönderriven näsa! 3 rivmärken på näsan och två rejäla rivmärken mellan näsan och munnen.... Det upptäckte jag när vi kom till bvc. Sådär kul tycker jag... :( Och inte kan man fråga honoom vad som hänt heller...

Lille Mattis...

Varit på bvc med Mattis idag...och han är inte stora killen alltså! 84 cm lång och 11,4 kg. Han har gått ner 0,4 kg på 3 månader och vuxit 1 cm på ett halvår! Känns helt galet... Dottern var i samma ålder 90 cm lång och vägde 12,5 kg! Snacka om skillnad! Under samma halvår i livet växte Tindra typ 8-9 cm...
Inte för att han är nån storätare, men nog sjutton blir man lite orolig när det verkar som om han inte växer ordentligt...

Ska tillbaka till bvc 22 mars för att se om han har ökat nåt i vikt då... Det hoppas jag verkligen att han gjort till dess...!

Glad är han i alla fall! :)
.


Inte nåt vettigt...

har jag fått gjort på hela dagen! Hur går det bara till??? Somnade en sväng med Mattis på soffan...det var SKÖNT. :) Sen fick jag i barnen lite mat... Jahapp... mer har jag nog fasen inte gjort idag... :D Nästan så jag blir rädd för mig själv ju!


Tandläkaren idag...

Idag var det då dags att laga det där hålet. Meeen  det var ju inget hål... Bara en grop/ett glapp mellan en lagning och tanden... :) Borreri borrera, bort med gammal lagning och dit med lite ny lagning och så var det klart på 10 minuter! :D Sånt gillar jag!
 Barnens farfar var snäll nog att vara här med barnen medan jag var hos tandis. Skönt det. :) Han hade med sig gröt som farmor hade gjort till Tindra. Det är kärlek det!

På söndag är det alla hjärtans dag...får väl pallra mig in och köpa nåt litet till älsklingen skulle jag tro... :)


Piffat till bloggen lite...

Ny header och lite sådär... :) Roligt med förändring!
 MEEEEEEEEN det stör mig som fan att jag inte vet hur jag får headern och sidomenyn att vara fast, medan innehållet scrollar.... Nån som vet?


Nya headern... Glömde ju text på den, men nåja...det får duga! :)
 Kanske sätter mig och piffar lite mer senare, vem vet??? :)Nu ska vagnen säljas!

Japp, nu ska Mattis Teutonia säljas. :) Det är en Teutonia Fun av årsmodell -08. Använd från november -08 till nyss... :) I gott skick så jag hoppas att den blir såld. :)  

Åkpåsen ska jag också sälja. :) Den är toksnygg, men varken jag eller Mattis gillar åkpåsar egentligen tror jag... ;)Varit på anställningsintervju...

Inte för jag vågar hoppas, men man måste ju försöka! :) Ont i munnen hade jag som f*n när jag var där. Inte smart att planera borttagning av 7 års samlad tandsten samma dag som man ska försöka visa sitt bästa jag...
 Åkte inom jobbet i torup och snackade lite med tjejerna där efteråt. Alltid lika trevligt! :D
Sen for jag hem och hämtade barnen på dagis. Hem och peta i sig lite mat och när Lasse kom hem gick Tindra hem till Thea för att leka och vi skottade snö. Både altantak, carport-tak och uppfart. Lasse tog taken självklart... Jag klättrar ICKE... :)

Beställt gardiner...

Japp! Är så trött på dessa panelgardiner som både hundar och ungar fladdrar runt i... Nu ska jag ha kappor!!! :)
 Hittade lite fint och beställde:

Vardagsrumsgardin. 49:90 kr metern. Drygt 5 meter blev dock typ 130:- eftersom jag hade 50% på en vara. Denna kommer räcka över både fönster och altandörr är det tänkt. :)Denna kommer bli i vårt sovrum. Dock kommer jag sy om den lite då jag inte gillar rynkhuvud... :)
3 meter: 44:70 kr. :DDetta blir köksgardiner! Kommer också göras om så jag slipper rynkhuvudet... :)
1 st 3,5 meter: 104:65 kr, 1 st 1,3 meter: 38:87 kr.
Detta tyg ska jag sy kappa till kontoret av. 1 m (1,5 m bredd): 39:90 kr.

Jag är väldigt nöjd med denna beställning! Dock inte leverans förrän 25 mars... Nåja, jag får ge mig till tåls... Fint kommer det bli här sen! Lasse ska fixa gardinstångsrör, så att jag får hela stänger istället för de ihopsatta som finns att köpa... *glad*


Tänk att man kan bli så lycklig bara för man beställt nya gardiner! :)

Chokladpasta....

låter faktiskt löjligt gott...
http://www.tasteline.com/Recept/Chokladpasta_dekoreringspasta

RSS 2.0