Extremt onödigt vetande...

Har du lite och göra och har glömt hur lång du är så räknas det ut såhär:

Kvinnor: längd i cm = (1,35 x halva armspännvidden* i cm) + 60,1.

*halva armspännvidden mäter man från bröstbenet ut till roten på långfingret.

Vohooo!!! Jag brukar säga att jag är 168 lång, men jag hade tydligen FEL! Jag är 168,1 cm och alltså mycket längre än jag trodde! :)


Ingen mer ångest...

över att jag beställde en klänning som egentligen kanske var lite "onödig". Fick en bröllopsinbjudan igår, så nu har den minsann blivit livsviktig ju! :) Den kommer passa perfekt för det ändamålet. :)

Ska bli kul att gå på bröllop. Det är en tjej på det jobbet där jag jobbade förut som ska gifta sig. Skoj skoj!

Våren spritter...

och jag planterar blommor i trädgården som aldrig förr!!! :)
 På trädäcket på baksidan har jag och Lasse byggt två blomlådor. De är rätt stora (150x35 cm resp 100x35 cm) och vi har ställt murarspannar i dem att plantera i. :) Så kan vi ta in blommorna i källaren eller på inglasade altanen på vintern så de slipper bli djupfrysta. I den stora lådan har jag planterat mörkröda och vita astilbe.Vill inte ha för många olika färger på samma plats, så i den mindre lådan har jag planterat rödvita akleja.
 
Rödvit akleja 'Nora Barlow'

På framsidan har jag gjort ett fjärilsland. Grävde upp en rabatt jäms med inglasade altanen, stensatte runtom och sen planterade jag fjärilsvänliga blommor däri.
Buddleja:

 
Kungsnäva:


Kaprifol:


Fackelblomster:


Lavendel:


Aubrietia:


Lupin:


Och sen så satte jag även en Rhododendron där i rabatten. En alldeles mörklila! Tror den kommer bli superfin!


Kaprifolen, kungsnävan, fackelblomster & lavendel satte jag enbart pga att de är fjärilsvänliga. Har reagerat på att det finns så mycket mindre fjärilar nu än när jag var liten... 

Saxat från naturskyddsföreningens sida:
Fjärilar är en grupp av insekter som tyvärr har minskat kraftigt. Vi minns dem från sommarängen där de fladdrade från blomma till blomma. Och det är just blommor de saknar i dagens samhälle.
 Ett kemiskt jordbruk och sterila parker och trädgårdar har tyvärr gjort många fjärilsarter sällsynta. Fjärilarna behöver doftande blommor fyllda med nektar för att överleva.

 Tråkigt tycker jag och jag vill hjälpa dem lite på traven. Blommor skulle jag ju ändå ha och kan jag hjälpa till lite så är ju det bara en bonus!

I år har jag än så länge hunnit se citronfjäril, kålfjäril och nässelfjäril.

Fotograferar mycket...

Nu när jag fått ny kamera, så blir det ju en hel del fotografering... Det är ju så kul! Snart känner jag dock att jag vill gå den där kursen. :)

Kompisens minsting Tyra

Min minsting Mattis

Kompisens valp Elsa

Valpen Elsa busar med gamla Nika, 8 år.

Tindra äter kladdkaka

Mattis äter spaghetti och köttfärssås...

Våren är här!!!

Nu njuter jag i fulla drag av att våren kommit. Solen skiner, fåglarna kvittrar, det ärpåsklov och jag har planterat massa blommor i trädgården! :)
 Igår kom jag dock på att jag inte har särskilt mycket sommarkläder... :-o Hoppsan! Snabbt in på HM:s hemsida och la en order... Just nu har jag ett par turkosa 3/4-byxor som är lika gamla som min dotter är... Känns som jag behöver lite nytt va?

   
Tre linnen och ett par clamdiggers.
Sen har jag ju suktat efter en klänning på Bonprix... Den är så fin och jag bara måste ha den! Så jag gick in och la en order på den med... Klänning är trevligt på sommaren!
Klänning, normallängdVackra klänningen!!!


Och när jag ändå var  farten så beställde jag en till klänning. Den var så billig och fiiiin! :) Så det gick ju inte låta bli...
129:- i denna färgen, vilket ju var bra för mig. Gillar den skarpt! :)

Så nu kan jag bli lite fin i sommar!!! :)

RSS 2.0