Fick lönelappen idag...

och - hahaha dumchef, du fick ge dig. Jag vann! Hahaha... In your face apskaft!!!
 Antar att facket fick henne på andra tankar. :) Riktigt nice att ha fått upp lönen i Halmstad kommun också. :) Man kanske borde söka timmar nånstans i närheten? :D

Hur ska man kunna välja?

Fick sms om Mattis dagisbilder idag. Fick ett kundnummer och ett lösen för att kunna gå in och beställa vilka bilder vi vill ha. Men hur ska man kunna välja när ungen är jättebra på nästan alla kort???

  

Mina favoriter är nog nr. 1, 5, 8, 10 och 11...
 Tur att man får välja olika på de lika storlekarna på bildkartorna... :)

Kollade på...

SATC 2 idag... Den var väl ok, men inte vad jag väntat mig. Om jag inte hade haft förväntnngar på den så hade jag nog blivit nöjd, men den var....inte å bra som jag ville att den skulle vara... :(


Mycket film...

har det blivit på senaste tiden...

Igår kollade vi på Letters to Juliet
Helt underbart romantisk film... Riktig mysig att titta på och den lämnar en med en sån där skön lycklig känsla att allt liksom kan ordna sig...


Efter den rullen satte vi på Robin Hood. Den senaste versionen med Russel Crowe.

Och den var också bra! :) Hade lite svårt att låta bli att jämföra in andra Robin Hood-filmer man sett, så tidvis blev det lite rörigt för mig...  Men Russel är ju väldans trevlig att titta på i såna här krigiska filmer... ;)

Sen har vi också sett de här filmerna på seaste tiden:

When in Rome
Altitude
Brothers
Dear John
Grown ups
Hole in one
Killers
Salt
The Bounty hunter
The Last song

Varit på bankliniken...

...med Mattis. Var riktigt skönt att prata med en läkare som lyssnar ordentligt och kommer med konkreta förslag.

 En bunte prover till tagna. Sköldkörtel, levervärden och en massa annat. Två till avföringsprover ska också lämnas in.

 Hon gick igenom hans kurvor och frågade hur långa vi var... :) Och enligt min och makens längd ligger Mattis helt rätt på sin kurva! :)  Hon pratade mycket om vad det skulle kunna vara, hon pratade om att det skulle kunna vara så att det inte finns nåt konkret fel, utan att hans mage "bara" är lite känsligare än andras. Hon ringer oss angående provsvaren så fort hon får dem.

 Just nu tyckte hon att vi ska plocka bort mjölken delvis. I matlagning ok, men inte dricka mjölk rent, äta yoggi eller fil o.s.v. Så får vi se om det påverkar hans mage alls. Vi ska kontakta läkaren när vi provat en månad för att utvärdera och se om vi ska fortsätta, utöka eller sluta med detta.

Om vi får problem med att inte ge Mattis mjölk, så skulle vi ringa till läkaren så skulle hon fixa remiss till en duktig dietisk som skulle kunna hjälpa oss...

 

Så skönt att vi äntligen fått nåt konkret att göra!  


Film


Tittade vi på igår. BRA! i like! Lite lagom dråplig och såklart en stor dos kärlek! :D

Fredagsmyyyys!

Ledig och hemma med Mattis och myser... Rätt behaglig fredag får jag lov att säga. :) Går här och plockar lite och fixar med tvätten och så där.. extremt spännande. :D
 Ikväll kommer goa vännerna på kaptensgatan över för att ta en öl och snacka lite skit. Blir najs det!
Blev uppringd av jobbet i hylte. Nån som var sjuk och de hade behövt mig ett dygnspass med start 10:00 i morgon. Var tyvärr tvungen att tacka nej, då jag ska jobba kvällen i Torup i morgon... Surt... Kunde blivit lite mer timmar ju....

Nåja, idag är det fredag och då är det fredagsmyyyys!

Titta på den här...Och tänk dig för när du sätter dig i bilen nästa gång...

Och förresten...

Får ju ingen sjuklön från jobbet när jag blev sjukskriven för att ha brutit foten - på jobbet - pga nån jäkla regel, (och detta kom de på 1½ månad efter händelsen) utan detta ska jag ha från försäkringskassan. Killen på FK blev något förvånad och undrade varför jag väntat så länge med att sjukskriva mig och att jag kanske inte skulle få nån sjuklön pga att sjukskrivningen kommit in så sent.
 Fick dra hela historien om hur chefen lovat att jag skulle få sjuklön, att löne också sagt detta, men sen ändrat sig och blablabla... Killen på FK blev helt stum... och kläckte ur sig: "Vilken koll de verkar ha du"... Jomenvisst! Stenkoll!
Nu tar det ju ett antal extra veckor innan jag kan få några pengar, för FK har ju inte bara mitt fall att behandla...

Så tänk på det ni timmisar!!!!! Skadar ni er på jobbet så ni inte kan jobba på en stund så passa på att råna en bank på vägen hem!!! När man är timmis har man enbart skyldigheter och ansvar inte en enda jävla rättighet....

Papprena från FK kom idag, så om jag skyndar mig att fylla i dem och skicka dem så kanske jag kan få pengar ..... lagom till jul.

Och för att ytterligare kräkas lite på hela situationen: Arbetsskadeanmälan som jag skickade till min chef max en vecka efter händelsen (alltså senast 19/8)....skickades till försäkringsbolaget den.....tamptada... 5:e oktober!!!!!! Vad fan i helvete??!!?? Handläggningstiden där är 6-8 veckor! Så pengar därifrån lär inte komma innan jul... För nåt som hände i somras alltså!!!!
 Jag ska vara evigt tacksam att jag inte är ensamstående med mina barn...för då hade vi fått svälta duktigt kan jag lova...

Blir lite galen...

Nu ringde chefen för hemtjänsten här i bygden och skulle diskutera lön igen... 
 Den lön hon lovde mig när jag hade varit där (och efter att hon sett mina betyg) ville hon nu backa på och ge mig 6:- mindre i timmen. För hon menade att jag inte har betyg i ämnet sjukvård. MEN FÖR HELVETE, DET ÄMNET FANNS INTE NÄR JAG LÄSTE TILL USK 1994!!!!!!!!!!!! Jag är enligt henne registrerad i löneregistrena i Halmstad kommun som USK, men trots det vill hon inte ge mig den lön hon lovade mig! Jag är så arg nu så jag kokar fan ta mej över!! Och så lät hon förvånad när jag menade att då vill jag inte ha nån timanställning hos henne... Vad trodde hon???Uppdatering (kl. 15:30): Ringde facket och drog hela historien. De frågade vilken chef detta handlade om och jag uppgav detta. Hon på facket började gapskratta!!! Frågade henne om detta kanske inte var första gången den chefen hittar på såna grejer och fick svaret: "inga kommentarer..." Tjejen jag pratade med på facket skulle se till att de som är specialister på detta skulle titta på det och höra av sig eftersom muntliga avtal är lika bindande som skriftliga....bara lite svårare att bevisa. Tack gode gud för högtalartelefoner säger jag bara. Har ett vittne på vad jag blivit lovad för lön.

mmmmmm....

Så jäkla bra låt... http://www.youtube.com/watch?v=eB7T3lJ3dZ4
Picture perfect memories, scattered all around the floor. Reaching for the phone cause, I can't fight it any more. And I wonder if I ever cross your mind. For me it happens all the time. It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now. I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now. And I don't know how I can do without, I just need you now. Another shot of whiskey, can't stop looking at the door. Wishing you'd come sweeping in the way you did before. And I wonder if I ever cross your mind. For me it happens all the time. It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now. I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now. And I don't know how I can do without, I just need you now. I guess I'd rather hurt than feel nothing at all. It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now. And I said I wouldn't call, but I'm a little drunk and I need you now. And I don't know how I can do without, I just need you now. I just need you now. Oh baby I need you now.

Är med i Hallandsposten idag...

Jaha... Då har man lyckats med konststycket att vara med i tidningen, med namn och bild, två gånger i år. :) Undrar om jag ska skriva det på mitt CV kanske? ;) Hihihi...

Massa...

telefonsamtal blir det när man har skadat sig på jobbet... Chefen, försäkringskassan. Brev från löne... Sen hör man från AFA att ingen arbetsskadeanmälan ens kommit in... Tror ni att man blir tokig eller...

Lägg till att min nya chef krånglat till det för mig med lönesättningen. Fick tag i den där människan som enligt chefen hade sagt att jag inte är undersköterska. Och enligt henne har hon inte ens med att göra vad min chef sätter mig på för lön eftersom jag "bara" är timmis... Men jag ska ändå skicka in bilagan till betyget som chefen tydligen hade missat... SUCK! 

Ja, just det... Sen ska jag ha energi att sök jobb och vara trevlig med... Kyss mig baklänges!!!

Skön konversation...

Hämtade precis dottern från skolan. Hennes bästis Thea hängde med hem i vanlig ordning. Körde upp till Lasses jobb för att lämna papper han skulle kopiera. På väg därifrån hör jag flickorna prata om hur stor man är.

TINDRA: När mamma har bebis i magen...eller jag menar när mormor hade mamma i magen så var hon lika stor. Därför är mamma så stor som mormor nu. Du kommer bli lika stor som din mamma.

THEA: Ja. När vi var små var vi mindre.

TINDRA: Ja, men du var större än mig när vi var små.

THEA: Ja och tjockare. Jag var jättestor och du var liten. Och smal.

TINDRA: Fast sen växte jag på nåt vis och nu är jag längre.

THEA: Ja nu är du större än mig. Jag gillar att vara mindre.

TINDRA: Jag gillar att vara stor. Men kanske blir jag mindre än dig sen?


Ja... den som lever får se vem som blir hur stor... :D

Så himla trött...

vet inte varför jag är så galet trött, men jag är verkligen som klubbad...

I lördags var jag på Ladies Night med några tjejkompisar. sen ut på stan och göra den osäker. Jäklar vad roligt vi hade!!! :)

Idag var det däremot mogna mamman som följde med en kompis till en samling för att prata med Hallandsposten om trafikfarligheten för barnen här uppe i området. Två vägar som är rena dödsfällorna och de har alltför höga hastigheter och dåligt med övergångsställen för alla som måste ta sig till skola och dagis.
 Blir kul att läsa den artikeln sen.

RSS 2.0