Norska terrorister och tårtbak...

I mitt forna hemland har en tagedi inträffat. I fredags var det en norrman som sprängde en bomb inne i Oslo. sedan åkte han kallt ut till norska socialdemokraternas ungdomsförbund (AUF):s sommarläger på Utöya och sköt ihjäl varenda ungdom han lyckades skjuta på... 84 unga människor lyckades han skjuta ihjäl... Siffran kan öka då det fortfarande finns många skadade som vårdas för allvarliga skador på sjukhusen i Oslo... Helt kallt har han planerat detta i 9 år! Skrivit ett manifest på 1500 sidor och lagt ut på nätet...
 Jag hoppas verkligen att han får lida de svåraste av plågor i skärselden... Ruttna människa...

I morgon fyller Tindra 7 år. 7 ÅR???!!!???!!! När hände det?!?!?! Till hösten börjar hon alltså första klass och går då på riktigt i skolan. Min stora, fina, underbara tös...
 Har i dagarna bakat lite inför kalasen. Små muffins så vi kan göra cupcakes. Dubbla knäck-kakor med smaksatt smörkräm mellan. Och så tårta då. Tindra har själv fått välja tårtornas utformning och smaker. Till vuxekalaset i morgon blir det rulltårtebottnar med hallongrädde  hallonsylt mellan. Uppepå blir det grädde och godis. :) På barnkalaset på lördag ser beställningen lite annorlunda ut. En häst-tårta! :-o Nåja, mamman har beställt hem sugarpaste och ska försöka göra en tårta som ser ut som ett hästhuvud. Wish me luck sger jag bara... :) Choklad & banan ska det vara mellan lagrena i den. Kan bli gott! :)

Att ta tag i vikten...

Ja, det är jag riktigt bra på... Har gjort det flera gånger... Gå ner 10-13 kg, hamnar fast på en platå, ger upp och ökar 10-13kg igen... :( Så jäkla tjatig! Och snälla kom inte med råd om att "det här funkar" , "om du tränar" eller "om du bara" Nä, nä och NÄ... Jag har provat det mesta, jag har haft motivation, men varje gång jag når platån och fastnar där ett par veckor... Så orkar jag inte mer då det tar förbannat mycket på ett att stånga huvuet i en betongvägg konstant...  Träning i all ära...det får inte mig att gå ner i vikt alls. Jag blir muskligare, men tyngre då jag blir hungrig som fan när jag tränar... Träning måste kombineras med ändrade matvanor...funkar, men så kommer den där jävla platån igen...

Vad göra då?

Har haft funderingar på Gastric Bypass. Meeeeeen... Så lätt kan man inte få komma undan nä... Jag är nämligen inte fet nog! :-o Mitt BMI är för lågt för att få opereras via landstinget. Hur göra då? Betala själv? Jo, tjena, de pengarna har jag antagligen liggandes här nånstans... eller inte va? Ska man behöva äta sig till en sjuklig fetma för att få hjälp? Varför kan man inte få den hjälpen INNAN det går så långt???

suck...

Bak å vänd - upp å ner...

Ja, att jag inte är precis som alla andra vet de flesta som känner mig... Jag är lite tvärtemot när det gäller mycket. :)
Ex:
Jag har alltid haft lågt blodtryck. 80/40 som lägst, 110/60 som högst när jag var gravid. För 4 månader sedan slutade jag röka och döm om min förvåning när de tog blodtrycket på mig på blodcentralen! 120/84!!!!! Va fan har hänt??? De varnar för att rökare kan få högt blodtryck...jo tjena här är det tvärtom... Dessutom jobbar jag inte och stressar inte ett dugg. Mitt låga blodtryck hade jag när jag jobbade som mest och magkatarrerna avlöste varandra för jag stressade så mycket...
 Hur bakvänd kan man bli???
När jag tänker efter är det många saker som min kropp reagerar bakvänt på... Förra gången jag slutade röka gick jag NER i vikt och fick en lungsjukdom istället för att gå upp i vikt och få friskare lungor, som ju är det mer normala... De flesta människor får trög mage av järntabletter - jag precis tvärtom.
 Jag hade kunnat fortsätta i all evinnerlighet, men jag ska inte uttråka er med det.
Känns bara som om min kropp lever ett bakvänt liv... På gott & ont...

Simma under åskoväder....

är ju inte att rekommendera, så min simtur idag blev tyvärr inte alls 1000 meter som tänkt, utan 200 meter... sista 50 gick i en satans fart dock då det då hade börjat blixtra och smälla rejält! Riktigt läskiogt kan man säga....
 
Jag var inte så sugen på att bli friterad bacon så jag skuttade ur poolen fort som ögat kan man säga....

 Annars har det varit en rätt skön dag. Varit i stan & shoppat kläder till maken och köpt dörrar till vårt och sonens sovrum. Kan behövas dörrar ibland... Dörren vi köpte till tvättstugan i källaren var dock inte helt rätt... vi hade mätt bredden duktigt, men glömt höjden och bara kallt räknat med att det var standardhöjd. Det är det inte kan jag meddela... :( Så den dörren får vi lämna tillbaka och så får vi måttbeställa en... Kul, sånt brukar ju vara så billigt... :(
08_front
Makens nya snygga t-shirt. Två jeansshorts blev det med. Och snygg blev han i det med gubben min. :)

 Fått hem en extrahund idag med. Lillebrorsans Baloo ska få tillbringa rätt mycket tid med oss de närmsta två veckorna då lillebrorsan måste jobba rätt intensivt  i Båstad under tennisveckorna... Tycker nästan synd om honom som får jobba så långa pass så tätt att det inte ens är lönt att åka hem och sova... Nåja, Baloo får crascha hos oss och det funkar det med...tror jag... Lite orolig har han varit nu ikväll, men nu sover han som en sten på golvet här bredvid mig.

 Kvällen spenderade vi med vännerna på kaptensgatan. Grille, slappe och gotte. Det blir inte mycket bättre än så... :)

Nu ska jag skutta i säng och sova en sväng... För nu är jag trötter...

Tjingeling!

Fattar inte riktigt...

Nu när man spenderat varje vardag i två veckor på badet så har jag stött på ett par fenomen som fascinerar och skrämmer mig rätt rejält.

#1. Varför i helvete sätter man en "trekantsbikini" på ett barn utan bröst?
Snyggt? -Nä, inte på ett barn.
Sexigt? -Ska väl för helvete inte ett barn vara?
Praktiskt? -Inte det minsta.
För att det är kvinnligt? -Vi pratar fortfarande om barn va?!?!
För att det är bekvämt? -Ja, ut synpunkten "alla andra gör så"... eller?

SNÄLLA UPPLYS MIG!!! För jag förstår verkligen inte... sätter ni bh på era småbarn också?


#2. Varför i helvete låter man barn vara i en pool de inte klarar av? Om de behöver flytredskap för att vara i poolen så bör de antagligen inte vara i den utan vuxens sällskap??????????
Vi har hittat barn i en 1,2 meter djup pool utrustad med både armpuffar och simring. Simma kunde barnet ICKE och barnet var kanske 1 meter lång så bottna gjorde barnet inte heller. Förälder fnns inte i sikte så vi lyfta helt sonika upp lilla barnet ur poolen.
Även 2-3-åringar hittar man ensamma i mallanstora bassängen utan sällskap. Eeeehhhh... Vad tänker ni med???? Flytredskap är inte ett substitut för vuxet sällskap!!!!!

Visst vill barn altid vara i den sörre bassängen än de får lov att vara i... Men ärligt. Barn vill mycket som inte är bra för dem och då är det föräldrars jobb att stoppa dem. Varför det inte tillämpas i såna här lägen är för mig en gåta... Eller ni kanske räknar med att någon annan vuxen ska ta hand om ditt barn när det vänt upp-å-ner med mina flytredskap och håller på att drunkna?

Och jag ska erkänna att jag också hittat min egen dotter i den större bassängen fast hon inte får lov att vara där. Så helt felfri är inte jag heller. Men jag såg exakt när hon & kompisen hoppade i, kompisens mamma rusade för att få upp dem DIREKT medan jag höll koll på de mindre barnen i den lilla poolen.

Pepparkaksbarn...

Ja, det har jag två stycken här hemma... Tindra är så brun så det nästan är löjligt, Mattis ligger inte långt efter... Lägg till att de har blont hår båda två (eller ja, Mattis har kritvitt) och man får de sötaste små sommarbarn som nånsin existerat.
 Och nä...jag är INTE partisk... alls... ;)

RSS 2.0