När man kikar runt på tårtor...

till lille Mattis så kommer man ibland på idén att söka på nån fin tårta till Tindras födelsedag i sommar. Sökte på Barbietårta med beskrivning så en idiot skulle förstå ville jag hitta. Så hittar man nåt bra.... Tror ni att jag kommer ihåg var jag hittade den när det väl är dags? Säkert inte så jag lägger en länk här: http://blogg.passagen.se/cenedra/?anchor=barbiet%C3%A5rta så kanske jag kommer ihåg det... Kanske... ;)
 Det roliga är att personen som varit så gullig att lägga ut denna tutorial är en jag faktiskt är bekant med över nätet... :) Världen är liten! ;) 

Letar recept till Mattis kalas... :)

Såna här är jag sugen på att göra... Låter sååå smarrigt! :)Och såna här:Jo, det får nog bli att baka lite till kalaset känner jag! :) Så kul att baka ju! Nån småkaka får jag väl ta och baka också... men vad???Vi hittade födelsedagspresent förresten!

Japp... Det blir en minimakeover av lillemannens rum! :) Han älskar ju djur och leksaker fick han ju så mycket i julklapp, så detta känns helt rätt! Walliesar med djungeldjur!!! :) Fint kommer det bli!

Beställt såna här walliesar:http://www.zyboo.com/product.asp?product=128

 
De är rejält stora och det tror jag blir bäst. Små pluttiga wallies är ju inte lönt... :D

 Har även kommit på vad det ska bli för tårta.... eller ja, det var Mattis som bestämde... En tågtårta ska det bli! :) Kan bli spännande att ge sig på att göra! :) Blir en bas av rulltårta och vagnar av sockerkaka i form... :) Vet dock inte om jag ska täcka den med färgad grädde (enklast) eller sugarpaste (snyggast)... Fundera!!! :D


Tagit tag i en del saker nu när det är nytt år...

Vi håller på att byta bank. Från Swedbank till Södra Hestra Sparbank. Känns bra och vår bank-kvinna verkar ha stenkoll på det där med pensionspar så det ska vi gå igenom grundligt! :)

 Sen ringer vi runt och säger upp krediter som vi för länge sedan betalat skulden på. Visste inte att krediterna fortfarande finns kvar fast man betalat av det man köpte!!! :-O Så det håller vi på med nu.
 
Vikten har vi också tagit tag i. 4:e januari körde vi igång med GI igen och det känns redan på hur byxorna sitter. Lyckdes ju gå ner från dryga 85 kg till 73 kg januari-maj förra året. Hade ju tänkt att fortsätta sköta maten efter bröllopet i maj, men det sket sig och smekmånaden blev låååång..... ;) Sen när jag började på jobbet i Hyltebruk var det ju helt kört att försöka äta alls. Man var glad om man kunde inhalera en chokladbit eller lite snabbmakaroner på en dag... :( Så jag gick upp typ 5,5 kilo av de jag hade gått ner... :( Blev ingen reda på nånting alls med ätandet och mycket tröstätande hemma när man mådde dåligt... För att inte snacka om hur mycket gotte jag åt under julen... Bara under julen gick jag nog upp 2,5 kg...
 Så den 4:e januari vägde jag in mig på 78,6 kg. Jag har gått ner 1,5 kilo ungefär än så länge och det tycker jag är strongt med tanke på att det var röda veckan heeela förra veckan... Brukar bli en fälla för mig då jag får ett galet stort godisbehov då! Men den här gången klarade jag mig med mörk choklad och nötter! :D


Snart fyller Mattis 2 år...

Och vad sjutton ska han få i födelsedagspresent då??? Det var ju nyss jul! Gaaaah!
 Måste klura på vad jag ska göra för tårta med... Nåt gott och fint måste det ju bli! :) Får väl googla lite för inspiration...
Ikväll ska vi hem till familjen Ståhlberg/Johansson och äta, dricka och ha det bra... En syndatdag alltså! ;) Körde ju igång med GI-rivstart i måndags och har gått ner 1,1 kg sedan dess. :) Men en syndardag måste man få ha i veckan... :) Eller hur?!


Tränade med Dunja igår...

Jag och pappa åkte och tränade igår. Först spår, sen lydnad på klubben.
 Och jäklar vad intensiv hon är i spåret! Trots att hon fått extremt lite spårträning under hösten så gör hon kalasspår! :) Lite för mycket "ös" i början och hon lägger en del energi på att komma framåt fort, men efter en bits spårande spar hon på kroppsenergin... :) Nosen går så det smäller om den och hon missar inte ett fotsteg! Blev ett spår med en böj och en 90 graders vinkel. Det löste hon utan några som helst bekymmer. Tror knappt hon märker att spåret ändrar riktning, hon bara kör på...  Den hunden kan bli en riktig spårstjärna om jag lägger lite tid på det... :)
Snöspår var riktigt roligt och då kan man verkligen se att hon går exakt där jag gått. :)
 
I lydnaden märks det verkligen att hon fått alldeles för lite träning under hösten... Hon är så sprallig att hon inte vet var hon ska göra av sig själv! :D Men hon VILL göra rätt och hon kämpar för att hålla ihop sig. Hon är så rolig att träna med. :)
 Skulle tränat med gruppen idag, men har rejält ont i halsen, så jag ville inte ge mig ut i kylan... :(
Varit runt 15 grader kallt här idag ju!
Valberedning i brukshundklubben...

Jodå, där sitter jag som sammankallande... :)
 I morgon har vi äntligen fått ihop ett möte så vi kan sätta igång arbetet. Blir nog en hel del jobb skulle jag tro då många hoppar av sina uppdrag... Suck och pust! Men det ska nog ordna sig hoppas jag! :)


Blir så ledsen...

när jag tänker på det här med vargjakten... Eller vargslakten som jag nog hellre kallar det.
 Hur kan man låta 12.000 skjutglada jägare ge sig ut med snöskotrar och fyrdjulingar för att skjuta dem? De skjuter ju urskiljningslöst och sktruntar i vilka individer de skjuter... :(  Hetsjakt så det förslår...
Om man nu prompt måste reglera beståndet av varg så är det väl för fasen bättre att kunnigt folk, som vet vad de gör, avlivar de djur som behövs avlivas? Nu skjuts alfadjur, tikar med valpar hemma i lyan...nån valp hade nån modig jävel visst också skjutit... Måste kännas otroligt manligt att ge sig på djur som inte har en suck att försvara sig...
Tydligen hade det visst skjutits nån varg för mycket dessutom...Hoppsan liksom... Nä, fy fan, det här är så illa skött att man skäms för att vara människa!

Om ni vargarna dödar hundar i skogen...så låt bli att ha hunden lös där det finns varg då! Om vargarna ger sig på får, så får man väl för helvete se till att hägna in dem så att vargarna inte kommer åt dem!

Vargen behövs i naturen, den finns där av en anledning! Precis som alla andra djur!RSS 2.0