Mycket blommor blir det...

...just nu..
 Var inne på plantagen och handlade en del marktäckande igår. Fetknopp, 3 sorters taklök & phlox. Blev en orientalisk lilja (vit) och tre dagliljor också (en gul och två lila) Köpte två hallonbuskar och lite jordgubbsplantor också. Alltihop åkte i jorden så fort vi kom hem. :)
Se hela bilden


Gul daglilja

Se hela bilden


Taklök
Se hela bilden


Phlox

Se hela bilden


Orientalisk lilja

Idag åkte vi till Bengtssons plantskola och köpte fänrikshjärta, löjtnantshjärta och nån blå blomma som jag inte minns namnet på. Efter att vi hade lämnat Tindra på Mulleavslutningen så drog vi till blomsterlandet. Där blev det inhandlat smultronplantor, tomatplantor, paprikaplanta, morotsfrön och två "hjärtan på tråd" (som jag ska ha inne).

Se hela bilden


Fänrikshjärta

Se hela bilden


Löjtnantshjärta
Det är galet dyrt med blommor, men förhoppningsvis blir det FINT! Sitter just nu på jobbet och i morgon är jag ledig! Då hinner jag förhoppningsvis plantera resten av blommorna. :) Om det är fint väder ska jag försöka måla vedboden också. Gäller att vara sysselsatt! ;)Och förresten... Såna här vill jag ha i blomlådor på trädäcket på baksidan sen:

Se hela bilden


Astilbe
Såg såna på plantagen och de var ju bara helt ljuvliga!!!


Vi tar mors dag i morgon! :)

Ja, jobbar mamman på mors dag så får man faktiskt fira den dagen innan om man vill! :)
 Så i morgon ska jag och barnen baka jordgubbstårta. Gott! :) På eftermiddagen ska Tindra vara med i sin allra första hopptävling i stallet. Roligt roligt! Hon ska rida på Zorro, hoppa 20 cm högt och mamman får springa med. Ska bli riktigt kul. Tindra ser fram emot det och det gör faktiskt jag också... ;)

Jag hoppas på att hinna med att köpa lite växter i morgon också! Trädgården börjar ta form och nu vill jag ha blommor i den! :D  Eller ja..framsidan börjar bli färdig... Baksidan ser ut som ett slagfält med bortslitna stödmurar, bortplockade stenplattor står här & där och allt som var i förrådet står under en pressenning ute... Men det kommer bli fint sen! :) Nästa vecka ska nog förrådet lyftas in i carporten och sen blir det att bygga trädäck där den förut stog! Kommer bli så bra med en uteplats där! :D

Ses annan dag!


Betalt räkningar idag...

och det är ju som vanligt huuuur kul som helst! Eller inte. :(
Nåja, blev mer över än jag räknat med och det är välbehövligt nu när vi ska åka till ALV med barnen den 9:e.
 Hundpensionat är fixat, så vovvarna (min och kompisens) får det bra när vi är borta. Ska bli så roligt att vara på ALV med barnen. Mattis kommer kunna uppskatta det han också eftersom han är helt galen i EMIL! :) Tindra har ju alltid gillat Atrid Lindgrens sagor och hon lääängtar. Att bästa kompisen ska med skadar ju såklart inte heller...

Och från det ena till det andra: Jag vill byta bil!!! Har en Renault Kangoo family av årsmodell -02, grå metallic som har gått strax under 17000 mil.. Den går allmänt under namnet ap-ambulansen för den är verkligen inte den snyggaste bilen jag sett... En sån här fast med två dörrar iställer för bagagelucka:
Kangoo - full view
Den skulle jag ha som hundbil, men eftersom jag nu bara har en hund som inte tränas så är den här bilen helt överflödig. När vovven ska följa med oss nånstans så kör vi ju volvon. Så är du sugen på en ap-ambulans så bara ring! ;)
 Nu vill jag ha en liten bensinsnål bil. Typ SEAT ibiza, SEAT leon, nissan micra, renault clio eller så... Helst vill jag ha en SEAT ibiza eller leon. Färgglad och för ungefär samma peng som jag kan få för ap-ambulansen.
En sån här kanske? :) Fiiin! (bild lånad på blocket)
Klicka för att se nästa bild
Håller tummarna att jag hittar nåt snart... Får väl slänga ut ap-ambulansen på blocket och se om nån vill ha den... :)Funderar och funderar...

Vad ska man köpa till Tindra i födelsedagspresent?
Fina leksaker? Saker till skolstarten? Nya kläder till skolstarten? En välbehövd byrå till hennes rum? Hmmm...  Lika svårt varje år! :-O

Nåja, vet i alla fall vad jag ska baka för tårta och det är ju bra det! Barbietårta beställd och det ska hon få lilla stumpan! :)

 Tänk att min lilla skrutt blir hela 6 år i år! Var tar tiden vägen??? Jag är ju fortfarande bara 25 år gammal ju!?!?Ser ljusare på livet!

Tja, det tog inte lång tid när jag fått ut hormonspiralen! Humöret vände, allt var inte lika nattsvart och t.o.m. en arbetssituation som varit fullkomligt vansinnig har jag kunnat hantera på ett helt annat sätt än med hormoner i kroppen. :) Så skönt!

 Vi har börjat fixa till trädgården hemmma. Gamla häcken borttagen och ny på plats på framsidan! :) Blir så fint!

Arbetsplatsen jag varit på behöver vi inte längre gå till. Det gick helt överstyr med polisanmälningar, hot och otrevligheter. Så nu är jag övertalig i Hylte kommun i en månad. Får jobba där det finns behov och så där. :)

 Idag ska jag på intervju på förlossningen. Kanske blir ett semestervik där i sommar! Så himla kul om jag får det! Har ju länge drömt om att vara barnmorska på förlossningen, men inte haft vare sig råd eller ork att plugga så länge. Undersköterska på förlossningen hade ju varit helt toppen tycker jag då! Behöver inte plugga och kan ändå jobba med något som jag tror är väldigt roligt! :D Om de tycker att jag passar så får jag gå 4 "prova-på-pass". Två på förlossningen och två på BB. Man roterar nämligen mellan avdelningarna.
 Får jag det jobbet inte så blir det att jobba i torup i sommar och då har jag lyckats lägga ett schema där jag är ledig nästan hela Lasses semester! Det får jag ge upp om jag ska vara på förlossningen, men det känns helt ok. Vi får ta semester ihop senare istället i så fall! :)


Ps. Ytterligare en tjej i min närhet är nu gravid! Men att gratulera henne kändes bara roligt och gjorde mig inte alls lika ledsen och bedrövad som de andra jag gratulerat senaste tiden... Känns verkligen som om jag grävt mig ur det där svarta hålet där allt kändes hemskt och jobbigt...
 Fast längtar efter ett barn till gör jag fortfarande... ;)

RSS 2.0