Amerikanske pannkakor och pannkakssirap!
Åt vi till sen frukost/brunch idag. Ungarna åt mycket båda två, vilket är ett väldigt bra betyg!
Vill du också prova så kommer receptet här!
Amerikanska pannkakor!
¤ 1 ägg
¤ 3 dl filmjölk
¤ 2 msk smör el margarin (smält)
¤ 3 dl vetemjöl, siktat (jag siktade inte och det gick bra ändå)
¤ 2 msk socker
¤ 1 tsk bakpulver
¤ ½ tsk bikarbonat
¤ ½ tsk salt
#1 Vispa ihop ägget, filmjölken och det smälta smöret.
#2 Blanda i de torra ingredienserna.
#3 Vispa sedan tills det blir en jämn tjock & porös smet.
#4 Lägg klickar på ca 1 msk i en het stekpanna (stek i smör, det blir godast). Ca 3-4 st får plats åt gången beroende på pannans storlek.
#5 Grädda vackert gyllenbruna på båda sidorna och servera dem rykande varma med Maple Syrup, Pannkakssirap, Saftsås och en liten klick smör på varje pannkaka.
Annat som är gott på är smör+ost. Sylt är också gott att ha på. Bacon är också mumsigt att ha på. Själv gillar jag bäst smör och pannkakssirap! Det är riktigt riktigt gott! :)
Jag gjorde en trippel sats idag och eeehhh... det blev en massa över! :) Gott att spara i kylen oxch frysen till senare tillfälle! :)
Pannkakssirap:
¤ 2½ dl socker
¤ 2½ dl brun farin
¤ 2½ dl vatten
Koka samman alla ingredienserna på svag värme tills sockret smält och en tunn sirapskonsistens erhållits (Den tjocknar något när den kallnat.). Låt svalna.
Gör gärna denna dagen innan du ska äta pannkakorna så den hinner bli kall.
Njuuuuuuuut!!!
Vill du också prova så kommer receptet här!
Amerikanska pannkakor!
¤ 1 ägg
¤ 3 dl filmjölk
¤ 2 msk smör el margarin (smält)
¤ 3 dl vetemjöl, siktat (jag siktade inte och det gick bra ändå)
¤ 2 msk socker
¤ 1 tsk bakpulver
¤ ½ tsk bikarbonat
¤ ½ tsk salt
#1 Vispa ihop ägget, filmjölken och det smälta smöret.
#2 Blanda i de torra ingredienserna.
#3 Vispa sedan tills det blir en jämn tjock & porös smet.
#4 Lägg klickar på ca 1 msk i en het stekpanna (stek i smör, det blir godast). Ca 3-4 st får plats åt gången beroende på pannans storlek.
#5 Grädda vackert gyllenbruna på båda sidorna och servera dem rykande varma med Maple Syrup, Pannkakssirap, Saftsås och en liten klick smör på varje pannkaka.
Annat som är gott på är smör+ost. Sylt är också gott att ha på. Bacon är också mumsigt att ha på. Själv gillar jag bäst smör och pannkakssirap! Det är riktigt riktigt gott! :)
Jag gjorde en trippel sats idag och eeehhh... det blev en massa över! :) Gott att spara i kylen oxch frysen till senare tillfälle! :)
Pannkakssirap:
¤ 2½ dl socker
¤ 2½ dl brun farin
¤ 2½ dl vatten
Koka samman alla ingredienserna på svag värme tills sockret smält och en tunn sirapskonsistens erhållits (Den tjocknar något när den kallnat.). Låt svalna.
Gör gärna denna dagen innan du ska äta pannkakorna så den hinner bli kall.
Njuuuuuuuut!!!
Kommentarer
Postat av: Annelie
Hej. De går att ta bort ägget om man e alergisk. Jag gör utan. Kram
Trackback