Om man har...

...en gillestuga i källaren som ser ut som sju svåra år (se bilder) och man vill göra om så man faktiskt kan använda rummet till nåt annat än att bara skyffla in skräp i... Vad göra med det???
Utgångsläge:
¤24-25 kvm stort.
¤Kamin i tegelväggen (ska vara kvar)
¤Terrarie av något slag i tegelväggen.
¤Heltäckningsmatta som säkert legat där sen huset byggdes.
¤Tapeter som är fruktansvärda
¤Blyinfattade fönster
¤Lågt i tak klätt med bränt trä.
¤Gränsar till duschrum & bastu.

Just nu står där en massa skräp och en ohyggligt ful bar (kvarlevor från makens ungkarlsliv, den ska BORT).

Funderar på vad vi ska använda rummet till... Sovrum till oss? Sovrum till Tindra? Hobby/lekrum till båda barnen (använder de det om det ligger i källaren?)?

Snälla bomba mig med idéer. Vi är relativt händiga och vill inte lägga en hel förmögenhet på det.


Grym heltäckningsmatta som all skit verkligen fastnar i...


Riktigt fula tapeter...


Vy från dörren/hallen...
Blyinfattade fönster... Måste bort, jag bor inte i en kyrka liksom... Vill ha in ljus!!!


Foto taget från dörren i duschrummet...


Foto taget stående med ryggen mot tegelväggen. Till väster dörren ut till hallen, i mitten dörren in till duschrum/bastu.


Ett terrarie av något slag i tegelväggen. Kopparram. Åtkomst till terrariet via pannrummet på andra sidan väggen. Där tyckte maken tydligen att det var snyggt att ha sand och ölburkar/flaskor.

Ja, klura lite nu... Vad hade du gjort om du hade haft en sån här gillestuga?

Kommentarer
Postat av: zandra

ett spa såklart ;)

2010-09-11 @ 15:57:52
Postat av: Tina carlsson

Jag hade nog haft det till mys och pyssel rum.

Målat taket vitt så det blir ljust och bytt ut fönsterna. Heltäckande mattor är ju inne nu finns ju en hel del att välja på som inte suger åt sig så mycket skit som dom gamla gjorde. Annars är ju trä åxå varmt och mysigt. Terrariet kan man ju behålla kan ju ha lite tropiska växter där, man behöver ju inte ha något djur i menar jag. Och tapeterna e ju bara att byta till något annat.

2010-09-12 @ 10:51:37
Postat av: martina

Börja med att slänga ut mattan!!! har ni kollat vad som finns under? sedan måla teglet vitt för att få in mer ljus, bryt det vita med annan färg på övriga väggar, men håll det ljust. Använd tex ljus lattefärg. Måla ist för att sätta upp nya tapeter så kan ni få lite struktur på väggarna som gör det mer rustikt Annars om ni vill ha tapet så finns det strukturtapet som ser ut som tegel -riktigt fina finns det!. Byta fönster!!

Sedan är det bara att knöka in en skön soffa/bäddsoffa (gästrum:-P), sittkuddar, bord, lite mysig beslysning, någon stor blomma i ett hörn och lite pill och varför inte slänga in en tv i hålet till terrariet? annars byta burkar och flaskor till foton och minnessaker :-). Finns möe roligt att göra med det rummet. Vill ni inte använda som gillestuga/mysrum/gästrum så hade jag nog satsat på lekrum till barnen!

2010-09-21 @ 21:17:29
URL: http://emmaminah.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0