Idag blir det grille

i goda vänners sällskap. Kubbturnering och god mat & dryck. :) Det är sommar det. Jag har gjort egen tzatziki och så blir det egengjord potatissallad och en god grönsallad.
  
 På måndag börjar Lasse jobba igen. Det suger kan man vä säga. På fredag sätter mitt jobb igång igen. Sen är det mycket jobb hela augusti månad! Pust...
 Den 14 augusti funderar jag på att ha kräftskiva här hemma. Nya trädäcket måste ju invigas och då passar väl in födelsedag alldeles ypperligt att göra det på? :)


Bild: Aftonbladet

Älgsafari!

En oskriven dag idag utan planer, så vi bestämde oss lite kvickt och lätt för att åka till markaryd på älgsafari! Det var mycket uppskattat av barnen och oss vuxna. Riktigt kul att älgarna kommer så nära inpå och inte är blyga av sig. :)
Lite goda våfflor fick vi också i oss minsann och sammantaget hade vi en riktigt trevlig dag.


Tindras födelsedag

är nu över. Märklig dag, men efteråt så känner i alla fall jag att vi gjort vårt bästa för att göra lillgummans dag speciell och underbar. Många besökare och det tycker ju Tindra är det roligaste som finns. Hon älskar när folk kommer och hälsar på och hon älskar uppmärksamheten en sån här dag. Sötungen.
 Mattis hade dock lite bekymmer med varför han inte fyllde år idag? :) Haha roliga ungen, hur förklarar man det för en 2½-åring som inte alls förstår varför inte han firas samtidigt som storasyster? :D Nåja, han har haft riktigt roligt han också och åt tårta så jag nästan trodde det skulle svämma över i magen på honom. Tårta med jordgubbar var visst poppis. :)

I morgon är en ny dag och jag gissar att jag åker på att pyssla lite med Tindra. Hon har fått massa pyssel som hon nog gärna vill prova! :)


 

Man slutar aldrig förvånas...

över hur folk runtomkring en beter sig.
 Idag eskalerade en fjäder till en höna minst sagt.
Sms:ade min kära mor idag för att höra så de verkligen skulle komma och fira dottern på födelsedagen. Hon ringer upp och säger att "det kan de inte för de måste till axfood och köpa mat till crossbanan". -Och detta måste ni göra idag av alla dagar denna veckan??? undrar jag. "Ja, det måste vi för..." ungefär där sllutade jag lyssna. Sa "jaja, det är ju bra mamma" och slängde på luren. Knappt alls besviken och en liten 6-åring blev inte mindre besviken över att mormor inte skulle komma. Tänk att det alltid är nåt som är viktigare... (och detta är ju för fan inte ens hennes jobb, utan hennes gubbes)

Kunde inte låta bli att skriva en kommentar om detta på FB. (kanske onödigt, men det bara pös över för mig)
 Fy fan vad man kan bli besviken på folk ibland... Nåja, man får väl komma ihåg att sätta sig själv i första rummet nästa gång det gäller nåt... :(
Då kommer nästa överraskning. Ett sms från min syster: "Jag har faktiskt mag influensa och är gravid, prio är att vila inte fika"(Eeh? Jaha, men jag visste ju att hon inte skulle komma. Hon skrev ju igår att hon var sjuk och jag svarade "ok".) Svarade henne: "Inte dig jag syftar på gumman. Är man sjuk så ska man vara hemma och kurera sig. :D Mamma däremot tycker tydligen att det är viktigare att köpa mat till crossbanan på axfood, än att komma hit en sväng och fira sitt barnbarn."
 Fick inget svar på detta, men tänkte att hon fattar ju att detta inte gällde henne. 

 Senare läser jag på FB att hon skrivit att "kan inte folk bara sluta klaga och njuta istället" (nåt sånt) Då skojade jag lite och skrev "Med denna kommentaren klagar ju du ockå. ;) Folk är klagare, bara att gilla läget. :)"

Sen kom det kommentar från henne på mitt första inlägg på FB om att man kanske ska lägga kalasen tidigare för Johan har jobb att sköta. (minns inte ordagrant, men ungefär så) Svarade då att:
"Det är inte er vi är besvikna på heller, skrev jag ju till dig i sms:et. :)
Och angående tid så är det ju stort sett omöjligt att hitta en tid då ingen jobbar. Med vårdarbetare, kontorsarbetare, fabriksarbetare och väktare i släkten så är ju stort sett alla tider, dåliga tider för nån...
Och dagen kunde jag inte gärna göra så mycket åt. Efter 45 timmars värkarbete så var inte direkt vilken dag hon kom på nåt jag var sugen på att planera bättre... ;-)"

Sen "ploff" tog hon bort både mig och Lasse som vänner på FB... Jaha????
Så av någon anledning har då syrran surat ihop på mig... Varför har jag ingen aning om.

Jaja... Moget så det förslår...

Och nä, jag kommer ALDRIG förstå att man inte kan ta sig 20 minuter av en dag för att fira sitt barnbarn. Inte om man är på hemmaplan och inte har viktigare saker för sig än att handla mat. Att man har schemalagt arbete eller hyrt en stuga 50 mil bort just den veckan. -Fine. Det kan man ju förbereda nämnda barn på, utan att det blir några bekymmer. Och det tar då inte jag illa upp för. Inte om man råkar bli sjuk heller, för det rår man inte över. Men att prioritera bort ett barns födelsedag för att man är upptagen ett par timmar den dagen... Nädu...

Behöver jag...

säga att jag längtar tills nästa film i Twilightsagan kommer på bio? Trodde inte det heller... ;-)




Zonterapi...

...har jag varit på idag. Skönt att få lite ordning i den stackars kroppen och öppna upp lite flöden. :-)

Varit en sån där skön dag idag när man liksom inte gjort så mycket, men ändå varit lite i farten. Lunch på torups gästis, köpa fika på brännöbagarn, betala servicen på volvon, fika hos Maria och så Zonterapi. Najs som fasen. Lasse tog med sig barnen och fiskade medan jag var på Zonterapi. Grannen och hans två äldsta barn var också med och alla fick de napp tydligen. Roligt för dem. :-)

 I morgon blir det en sväng till Ullared. Tindra får vara hos farfar för vi ska se om vi kan hitta nåt fint till henne där. Blir väl att inhandla grejer till kalaset också. Papptallrikar och sånt där spännande. Efter det blir det till getinge och lämna Mattis hos hans mormor för då ska vi minsann på bio. Eclipse. Ska bli himla mysigt. Jag och Lasse har minsann 7-årsdag så vi slår nog på stort och tar en pizza också. ;-)

Bjuder på en cool scen ur Twilight:



Tänk att kunna spela baseboll på det viset... ;-)




Blir bio!!!

Jag är så glad! De senaste kvällarna har jag och maken tittat på de båda första twilightfilmerna. Och vilken tur jag har! Maken gilla dem så vi ska se trean på bio! På fredag firar vi 7-årsdag så då blir det att ge sig in till stan och titta på den. :) Så glad! Mattis ska få vara hos mormor ett par timmar och Tindra ska få spendera kvällen hos farmor & farfar. Hon ska sova över och sen ska hon ha en heldag med farföräldrarna och få "shoppa loss" till födelsedagen. Gissar att det kommer uppskattas! :-D


Blivit besatt...

...ja och besatt med besked!
 Tittade på Twilight och New Moon i söndags natt på jobbet... Ojojoj... Jag lever mig in i det så till den milda grad att det gör fysiskt ont i kroppen! Tankarna cirkulerar kring karaktärerna ständigt och jag vill bara ha mer! Det kryper in under skinnet på mig och uppslukar hela min själ. Jag vill försvinna in i, vara där, leva där...
 Kanske har jag allt för lätt att låta fantasin dra mig iväg och blir alltför "involverad" och kanske är det pga att jag funkar så som jag konstant blir besviken på mitt eget liv. Mitt liv är inget speciellt, helt ordinärt och inte händer det att jag stöter på några vampyrer heller... *suck*











Jag har sett de två första filmerna och Lasse har lovat att gå med mig på bio på den tredje. Eclipse. Jag längtar med varje fiber i kroppen...


Mitt i natten...

...har man tid att tänka...
Vad sjutton ska man köpa till Tindra i födelsedagspresent???
Vet en del saker som hon behöver, men de är kanske inte så roliga att få i present.?

En byrå skulle hon behöva. Hittat en fin på IKEA, Koppang heter den och är inte så dyr.
Bild: IKEA
 
En saccosäck hade också varit bra. Toppen att ha en egen sittplats framför tv:n.

Bild: Mio möbler

En del nya kläder inför skolstart behövs också. Det tycker hon iofs är roligt att få, så det ska hon få. Blir nog en heldag där hon får välja lite själv...

Inte så lång tid kvar till födelsedagen ju!


Tre jobbnätter...

Jobbar natt 2 av 3 i natt. Sen ska jag vara ledig i 2½ vecka! Ska bli så gott! På tisdag lägger vi ut gräset så förhoppningsvis blir det inte en massa trädgårdsarbete, utan bara njuta av ledigheten. :)
 Nästa helg blir det att hålla barnkalas hemma. Kan ju bli roligt! :) Ska köpa hem det som behövs i veckan och förbereda så mycket det går. Måste klura ut lite lekar och sånt som barnen kan roa sig med också... Nån som har några bra tips?




Stengången är klar!

Tänk att ett par ton sten kan göra en så glad! Stenläggarna har varit här igår och idag och gången är nu klar. Trädäcket ska det bara läggas den sista trallen på, sen är den också klar. Jag börjar ana en trädgård som kommer vara väldigt trevlig att hänga i. :) Tror att vi ska ha en trevlig kräftskiva här i augusti för att fira hur fint det blivit under sommaren.

 På dagen idag åkte vi till Ugglarp och hälsade på Lasses föräldrar och hans farbror med fru. De har byggt ett fint hus därute vid havet och vi fick lite god fika innan vi åkte ner till stranden och tog ett "regnbad". Trots regnet så hoppade både jag och Tindra i och det var riktigt skönt! Man behöver minsann inte vänta på sol för att det ska vara gott att bada i havet. ;-) Havet är alltid najs!

I morgon ska Tindra på kalas hos en kompis på förmiddagen och det ser hon fram emot. Hennes bästis ska också dit och eftersom hennes föräldrar jobbar i morgon så sover bästisen här så att hon också kan gå på kalaset. Tindra var såklart väldigt glad för detta! :-D Nu sover de gott i Tindras säng och förhoppningsvis slipper vi åskoväder i natt för tre ungar i sängen vet i sjutton om jag vill ha... ;-)


Åskoväder!

I natt var det åskoväder så det heter duga kan jag lova! Det blixtrade massor och dundrade på duktigt... Vi som i normala fall brukar sova oss igenom sånt kunde inte undgå detta dundrande... Jaghade precis gått och lagt mig och Tindra kom springande i en väldans fart. Mattis vaknade också av oljudet så det blev fullt i sängen... Tindra var rejält rädd och den rädslan känner jag igen, så hon fick gärna komma in och sova hos oss för att känna sig trygg...

Lite najs musik måste jag också lägga in. Bara för att...



Wihooooo!

Nu händer det grejer här hemma!
 I helgen börjar trädäcket på baksidan att byggas!!! *dansar runt som en tok* Verkar som om baksidan faktiskt kan göra ett jätteryck nu den närmsta veckan! Härligt!
 Anne & Måns var här i kväll och åt lite grillat och Måns var med Lasse och mätte lite och sådär (bra att ha hjälp när det ska bli rakt och vattras och sådär) och de drar igång bygget redan på lördag! Jag äääär så glad!


Nytillskott på gatan...

Vännerna nere på nr 13 fick sin tredje lilla flicka idag! Gratulerar! Den stolte fadern var här nu på kvällen och fick en "födelse-öl". Jodå, för en sån måste man ju ha när man fått bebis. :)

Lasse och Kristian talade om att ta de större barnen på en dagsutflykt eller så nu den närmsta tiden. Vore ju absolut trevligt! :)


Måste erkänna...

att jag faktiskt gillar denna sommarplåga... :)
 

Häromdagen var jag frustrerad

eftersom det rycker till när det gäller trädgårdsarbetet, sen står det stiiiilla, rycker lite igen, sen står det stiiilla... Otålig, jag??? ;)
Nåja, igår fick vi besked att stensättaren kommer redan på måndag! Han skulle inte kommit förrän slutet på juli/början på augusti. Hej & hå! Det blev till att åka till Torup i en hast och beställa sten! Och stenen kom med lastbil redan idag! :-O
 Jordåkern på baksidan är ju ett annat bekymmer... Att så gräs tar ju tiiiiiid! Och tid vill jag inte att det ska ta, det ska vara klart NU: ;-) Så vi bestämde att vi ska köpa gräs på rulle! JIPPIE!!! Den ska läggas samtidigt som stenen nästa vecka. Hopp & hej!
Trädäcket är också nåt där vi är lite beroende av hjälp för att räkna ut åtgång av reglar & så där, så jag var rädd för att det skulle ta....ja, vad tror ni?.... tiiiiid.... Men på torsdag kommer hjälpen, så vi kan handla virke snarast! :)
HEJJA!!! Det blir nog fint innan sommaren är slut ändå!!! Kanske kan vi ha kräftskiva här i augusti!? :-D

Ses annan dag!


RSS 2.0