Snart sommarlov...

Ja, barnen ska få ha långt sommarlov i år! :) Tindra ska få känna av att det är lov från skolan. Precis sådär som jag fick när jag var liten. Var det lov så var man ledig! Sånt där har liksom tappats bort i dagens samhälle när alla rusar runt i ekorrhjulet ... jobbar, jobbar, jobbar.... Barnen går på dagis och fritids hela dagarna och många får aldrig ha mer än 4 veckor ledigt på sommaren. Sommarlov är egentligen bara ett ord på ett papper för de går upp tidigt varje morgon ändå och spenderar dagen på sin "arbetsplats". När ska folk vakna upp? Behöver inte barn få vara barn? Få vara lediga och bara gå och skrota hemma, springa över till grannbarnen och leka. Bara vara. Vara LEDIG.
 Sen har vi de barn som inte får nåt sommarlov alls... Fy... :( Och att en del föräldrar gör så medvetet för att själva få vara helt lediga på sin semester. Ja, jag pratar om de separerade föräldrarna som på allvar lägger sin semester när barnet är hos den andre föräldern... Hur fan är man funtad då??? Mamman har 4 veckor semester, barnen är hos pappa som jobbar fullt. Sedan ska pappa ha semester och då slussas ungarna hem till sin mamma som ju då redan haft sin semester och nu jobbar fullt. Lugn och ro, barnfri ledighet...för både mamma och pappa. Men för helvete barnen då??? När ska de få vara lediga??? Hur fan kan det vara ok att de ska behöva "gå till jobbet" non-stop hela året utan semester???

 Näe, det finns många föräldrar som borde ta och tänka till lite. Vad är viktigast i livet? Karriären eller barnen? Och om ditt jobb är så jävla viktigt....så borde du tänkt på det innan du skaffade barn. De förtjänar inte att växa upp och uppfostras av dagis och fritids.... de förtjänar att få vara med sina föräldrar mer än nån timme om dagen och ett par flyktiga veckor på sommaren. Föräldrarna är ju de människor som påstås älska dem mest i världen och som förhoppningsvis faktiskt skaffade dem för att de ville ha barn...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0